Министерският съвет прие решение за определяне на водещи и партниращи институции

...
Министерският съвет прие решение за определяне на водещи и партниращи институции
Коментари Харесай

Служебното правителство направи още една стъпка по пътя към ОИСР

Министерският съвет одобри решение за определяне на водещи и партниращи институции по правните принадлежности на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). Те ще са виновни за обезпечаването на сходството с всеки обособен юридически инструмент на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

В претекстовете към днешното държавно решение се показва, че ефикасното систематизиране на дилемите е от значително значение за сполучливото реализиране на процеса на присъединение, поради неговия водоравен и междусекторен темперамент.

Скоростта на присъединителния развой значително ще зависи от уговорката и способността на българската администрация да дава бързо желаната от Организацията за икономическо сътрудничество и раз информация във всяка една фаза на диалозите и да подхваща своевременни дейности в сходство с направените рекомендации, включително за промени в законодателството при нужда ", написа още в претекстовете.

На 25 януари 2022 година Съветът на Организацията за икономическо сътрудничество и раз взе решение за разкриване на диалози за присъединение към Организацията с 6-те страни кандидатки, сред които и България. Страната ни публично одобри отправената покана за започване на диалози за участие. На срещата на Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и раз на равнище министър на 9 – 10 юни 2022 година бе утвърдена Пътна карта с цялостните параметри на започващия развой на диалози с България, в това число изискванията на задълбочени механически прегледи.

Като първа стъпка страната ни следва да даде Първоначален меморандум, който включва самокритика на сходството на българското законодателство, политики и практики с правните принадлежности на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР